Овочевий мікс-салат з кунжутною заправкою

- Капуста пекінська - ¼ головки
- Морква - 2 шт
- Цибуля зелена -  4 шт
- Огірки - 2 шт
- Цибуля-порей біла частина - 1 шт
- Кінза (коріандр) свіжа за смаком
- Кунжутне насіння за смаком
- Лайм - 1 шт
- Олія кунжутна - 3 ст.л.
- Соус соєвий - 100 г
- Цукор коричневий темний - 2 ст.л.
- Перець чилі червоний - 1 шт
- Часник - 3 зубці
- Корень імбиру свіжий - ½ ст.л.
- Стебло селери - 2 шт

Найголовніше в салаті – правильна нарізка овочів.

Моркву гострим ножем тонко обрізаємо з двох сторін, щоб при нарізці не падала, і тоненько нарізаємо на пластинки, а потім на тонку соломку. Стебла селери також нарізаємо тонкою соломкою. Пекінську капусту нарізаємо так само.

Овочі кладемо в дуже холодну воду (вони можуть в ній лежати до 2 годин - стають тільки більш хрусткими). Огірки чистимо, виймаємо насіння круглою ложечкою і нарізаємо тоненькою соломкою. Зелену цибулю і цибулю-порей нарізаємо тонкими кільцями.

Заправка: часник дрібно чавимо. З кореня імбиру зрізаємо всі відростки, зрізаємо шкірку, дрібно натираємо або нарізаємо.

Кунжутну олію, сік лайма або половини лимона, коричневий цукор, соєвий соус, чилі (без насіння) змішуємо з подрібненим часником та тертим імбиром. Добре розмішуємо вінчиком.

Овочі виймаємо з води, струшуємо, цибулю-порей, зелена цибулю і огірки додаємо до інших овочів.

Перемішуємо салат з заправкою, посипаємо кінзою і підсмаженими насінням кунжуту.

Салат легкий і корисний. Ідеальний для вечері або до м'яса.

Салат з запечених баклажана і перцю з кунжутної заправкою

- Баклажани - 1 шт
- Перець солодкий свіжий - 1 шт
- Помідори - 2 шт
- Цибуля червона солодка - 1 головка
- Часник - 2 г
- Цибуля зелена - 4 стебла
- Олія маслинова 3 столові ложки
- Олія кунжутна - 4 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кунжутне насіння чорне 1 ст.л.
- Кінза (коріандр) - 1 пучок
- Лимон - ½ шт

Розігріваємо духовку до 200 градусів. Баклажани і перець відправляємо в духовк на 40 хвилин, через 20 хвилин перевертаємо на іншу сторону. Кладемо в герметичний контейнер і прибраємо в холодильник на 1-2 години. Можна прибрати на ніч.

З баклажан виймаємо печені нутрощі, перець очищуємо від шкірки і нутрощів, шкірку викидаємо. Нарізаємо баклажани, перець помідори і мілко – червону цибулю, і перемішуємо.  Дрібно рубимо кінзу і зелену цибулю, і додаємо до овочів. Добре перемішуємо.

Натераємо цедру половини лимона, а потім чавимо з нього сік (саме в такій послідовності, оскільки терти цедру з вичавленого лимона не зручно). Часник чавимо.

Змішуємо часник, соєвий соус, сік і цедру лимона, кунжутну олію в скляній банці. Закриваємо кришкою і добре трясемо для повного змішування.

Цим соусом заливаємо овочі, перемішуємо, солимо, перчимо, ще раз перемішуємо.

Зверху прикрашаємо чорними кунжутним насінням.

Соус теріякі для салатів

- Соус соєвий - ¼ склянки
- Соус теріякі - ¼ склянки
- Цукор коричневий - ¼ склянки
- Олія кунжутна - 2 ст.л.
- Часник -1 зубчик
- Імбир тертий - 1 ст.л.

У мисці змішуємо соєвий соус, соус теріякі, цукор, кунжутну олію, подрібнений часник та імбир. Добре перемішуємо, щоб цукор розчинився. Готово!

Добавить коментарий